Teraz jest 19 paź 2018, o 11:27

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 lut 2015, o 20:28 
Offline
Początkujący

Dołączył(a): 23 gru 2014, o 14:00
Posty: 18
Chodzi o śrube trzymającą shell z płozą .. Czarna śruba z szerokim "kapturkiem" ale bez podkładki,w niektorych twisterach zauwazyłem standardowe śruby z podkładkami .. wiec nie wiem czy to kwestia modelu czy mam ja wymieniac na taka standardową z podkładka? niektorym pytanie moze wydawac sie absurdalne ale w tych kwestiach jestes dosc pedantyczny :D i wole rozwiazanie raczej :pewnie i solidnie :D
viewtopic.php?f=7&t=940&view=print
o takich własnie nie ma w moim modelu


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 15 lut 2015, o 20:56 
Offline
Dużo pisze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lut 2014, o 22:36
Posty: 407
Na pewno, nie zależnie od rolek podkładka wpływa pozytywnie na połączenie tych elementów. Jedno że przy dokręcaniu nie zjeżdżamy szyny obracającą się śrubą, drugie i to chyba ważniejsze podkładka pozwala na lepsze rozłożenie siły i zapobiega luzowaniu się śruby. Jeśli nie masz takowych to możesz dać zwyczajne ze sklepu "metalowego", sprawdź tylko czy po dodaniu podkładki śruba jest dość długa. Możesz równie dobrze dać zamiast oryginalnych śrub, jakieś inne, nawet z łbem sześciokątnym. Rolki to nie są jakieś cuda wianki, a takie połączenie śrubowe jest dużo wytrzymalsze niż to potrzebne w tym sprzęcie, nie należy tego jednak zaniedbywać, bo szkoda by było przez luźna śrubę stracić zęby..

Jeszcze raz bo nie doczytałem, jeśli ten kołnierz jest szeroki jak podkładka to pół biedy, jednak podkładka w tym przypadku na bank nie zaszkodzi.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 15 lut 2015, o 21:20 
Offline
Początkujący

Dołączył(a): 23 gru 2014, o 14:00
Posty: 18
Masz racje ,tylko sam fakt ze to nowe rolki a nie posiadaja podkładek mnie zdziwił.Oczywiscie jak dam podkladke do sruby z szerokim kapturkiem(ktora jest teraz zalozona) bedzie ona za krotka :\ ale mam w swojej kolekcji srubki ktore z podkladkami beda pasowały mam nadzieje.. tylko musze skołowac podkładki..Jeszcze bym chciał usłyszec od jakiegos posiadacza twisterow czy tez mial takie w standardzie. Dobrze zrozumiałes sruba posiada kapturek wielkosci podkladki:D


Ostatnio edytowano 15 lut 2015, o 21:26 przez zoom, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 15 lut 2015, o 21:24 
Offline
Dużo pisze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lut 2014, o 22:36
Posty: 407
Jak się zmieszczą to kup te większe, są dwa rozmiary zazwyczaj, im szerzej dociśnie tym większa sztywność będzie.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL