Witam, dawno mnie tu nie było bo brak czasu spowodował bark jeżdżenia na rolkach ;\ Mam pytanie do forumowych ogarniaczy sprzętu. Otóż chcę wrócić do jeżdżenia na rolkach i chcę je wykorzystywać także jako środek transportu po mieście. Aktualnie mam (także w tej chwili na nogach

) Salomon ST-I Pro na oryginalnej (chyba) szynie. Także wypadałoby zmienić szynę na jakąś bardziej freeskate'ową i tu pytanie do was. Jaka szyna nadała by się najlepiej do poruszania się po mieście i od czasu do czasu do poskakania na parku? Trochę się rozglądałem i widzę, że powychodziło trochę szyn Kizer do powerblading'u, czy takie szyny by się nadawały i jeżeli tak to która byłaby najodpowiedniejsza.
Przy okazji jak już piszę posta to mam też pytanie co do kółek. Jeździłem swego czasu na kółkach 72mm i pytanie czy na kółkach 80mm bardzo szybko się śmiga? Bo nie ukrywam, że trochę boję się gleby przy dużej prędkości chociaż upadków (nawet na praku) miałem mało.
I jeszcze takie małe pytanko czy buty ST-I Pro będą nadawać się do takiej jazdy czy może lepiej zainwestować w coś lepszego?
Budżet w jakim chciałbym się zmieścić razem z kółkami to tak 400-500 zł. Da się coś z tego wymodzić?

Z góry dzięki za odpowiedź

PS Role kupiona na tym forum
![Bad_smile ;]](./images/smilies/bad_smile.png)